fbpx Skip to content

O meni

Pozdravljeni! Moje ime je Živa in tudi jaz si želim dolgega predvsem pa zdravega življenja. Kdo si tega ne želi, kajne?

Ko sem bila mlajša, sem imela zelo slabo zdravje. Nato sem po naključju spoznala tradicionalno kitajsko medicino, ki me je navdušila na mnogo načinov. Spoznala sem, kako zelo prehrana vpliva na moje fizično in mentalno zdravje. Tako sem postala prehranska strokovnjakinja tradicionalne kitajske medicine.

Ko sem rodila hčerko Niko in sem se morala vrniti k stresnemu delovnemu mestu, pogosto nisem imela časa za pripravo uravnoteženega obroka. Posegla sem po nezdravem prigrizku in bila sem vedno bolj izčrpana. Tako sem se odločila poiskati živila, ki bi mi dvignila raven energije (dolgoročno) in začela sem ustvarjati obrok, ki bi ga lahko vzela s seboj kamorkoli grem.

Imeti hranljiv obrok (ne praznih kalorij) pri roki, ne glede na situacije, ki jih življenje prinese, naredi veliko spremembo.

Čeprav imam znanje tradicionalne kitajske medicine, ki je preizkušeno skozi tisočletja, ne morem skriti svoje ljubezni do biohackinga. Sledenje najnovejšim znanstvenim raziskavam o prehrani za zaviranje staranja je moj najljubši hobi. In navdušena sem, kako pogosto znanost potrjuje koristi starih praks. Ta spoznanja so resnično dragocena in jih moramo uporabiti. Vedno kombiniram obe področji, da dosežem najboljši učinek prehrane na človekov potencial.

Nazadnje sem ustvarila funkcionalno hrano Zivabowl, ki podpira naš visoko produktivnost. Vedno imam v mislih naš črevesni mikrobiom, raven krvnega sladkorja, imunski sistem, zdravje srca, možgane in mentalno zdravje… Ustvarjamo hrano za kakovost življenja vsakega, ki si želi investirati vase.

Trdno verjamem, da ni nič boljšega od občutka obilne mladostne življenjske energije, ki teče skozi naše telo. In vem, da so vsi vidiki našega življenja: naše zdravje, delo in ustvarjalnost, družinsko življenje in odnosi…   odvisni od količine in kakovosti naše energije.

In očitno nisem edina takega mnenja, saj so bili izdelki Zivabowl izbrani za sodelovanje v projektu Štartaj Slovenija! dve leti zapored. Zavezani smo, da bomo postregli vsem, ki cenijo sami sebe in bomo nadaljevali s sledenjem dvema dobro znanim izrekoma Hipokrata (očeta zahodne medicine): “Naj bo hrana tvoje zdravilo” in “Vse bolezni izhajajo iz črevesja”.

Zivabowl ima vedno v mislih:

Kronično vnetje

Znanstveniki se danes strinjajo, da je glavni vzrok večine kroničnih bolezni, kot so sladkorna bolezen tipa 2, srčno-žilne bolezni in Alzheimerjeva bolezen… kronično vnetje. Prav tako je znano, da obdelana hrana in rafinirana živila, kot so rafinirani sladkorji, rafinirana olja in rafinirana žita, povzročajo veliko vnetja. Zato jih ne uporabljamo v naših izdelkih.

Več informacij o tem najdete v našem blogu in mojstrskih tečajih.

Zaviranje staranja

Vnetje in pomanjkanje hranil sta tudi glavna vzroka za hitro staranje.

Več informacij o tem najdete na našem blogu.

Visoka raven energije

Naša energija je proizvedena s pomočjo mitohondrijev v celicah. Znanost danes ve, da lahko s pravim življenjskim slogom svoje mitohondrije namnožimo in jih okrepimo ter s tem dosežemo visoko raven energije. Da pa bi to dosegli, potrebujemo dovolj kakovostnih maščob, beljakovin, hranil, razstrupljanja in odsotnost kroničnih vnetij…

Več informacij o tem najdete na našem blogu.

Črevesni mikrobiom

Pri Zivabowl se zavedamo pomembne vloge, ki jo ima črevesni mikrobiom za naše vsesplošno zdravje. Znanstvene raziskave v zadnjem desetletju razkrivajo izjemno pomembno vlogo našega črevesnega mikrobioma. Naš mikrobiom ne proizvaja le 30 nevro-transmitorjev, temveč tudi sodeluje z našim imunskim sistemom, ustvarja ključne vitamine in vpliva na naše duševno počutje preko tako imenovane črevesno-možganske povezave. Za podporo in hranjenje našega črevesnega mikrobioma je nujno, da v našo prehrano vključimo različne vrste vlaknin in polifenolev.

Več informacij o tem najdete na našem blogu.

Ravnotežje krvnega sladkorja

Razumemo, da so nihanja ravni krvnega sladkorja normalna. Toda ko postanejo skoki le-tega visoki in pogosti ali ko krvni sladkor ostaja visok, lahko škodujejo in vodijo do hitrega staranja ter različnih bolezni. Zato naši izdelki pomagajo uravnavati ravni krvnega sladkorja, kar je ključno za ohranjanje zdravih možganskih funkcij, ravni energije in še veliko več…

Več informacij o tem najdete na našem blogu.

Kronični stress

Čeprav nas kratek, nameren stres, kot je na primer telovadba, krepi, nas kronični stres ubija. Zato si želimo, da bi bilo zdravo prehranjevanje preprosto in brez stresa. Želimo si, da ne bi imeli nobenega razloga, da ne bi uporabljali naših izdelkov, ki naredijo ogromno dobrega za vas, planet in vašo skupnost. Zato je naša misija ustvarjati izdelke, ki so hitro pripravljeni, okusni in koristni tako za nas kot za naš planet.

Več informacij o tem najdete na našem blogu.

Hranilne vrednosti

Nepredelane sestavine / Bogate z mikrohranili / Kvalitetna makrohranila

Zivabowl obroki so skrbno izbrana mešanica organskih semen, oreščkov, jagod in začimb, ki niso predelane ter so bogate z omega-3 maščobnimi kislinami, vlakninami in drugimi mikrohranili.

Popolna mešanica funkcionalnih superživil v Zivabowl obrokih prispeva k optimalnemu delovanju možganov in živčnega sistema, srca in krvnega obtoka, prebavnega trakta, imunskega sistema in mikrobioma.

Zivabowl obrok, zaradi konopljinih semen, zagotavlja celoten spekter vseh esencialnih aminokislin in visok delež omega-3 maščobnih kislin. Semena in jagode so bogate z minerali in vitamini, ki jih potrebujemo za vitalno in zadovoljno življenje.

Tako Zivabowl izdelki prispevajo k:

vlaknine.png

VLAKNINE

Vlaknine prispevajo k normalnemu delovanju prebavnega sistema.

beljakovine.png

BELJAKOVINE

Beljakovine pomagajo pri ohranjanju ali pridobivanju mišične mase.

omega-3.png

OMEGA 3 MAŠČOBNE KISLINE

Omega 3 maščobne kisline prispevajo k normalnemu delovanju srca.

Mg-Ka-B1-B6.png

MAGNEZIJ, KALCIJ, B1 in B5

Magnezij, kalcij, B1 in B5 prispevajo k normalnemu delovanju živčnega sistema.

Mg-Ka.png

MAGNEZIJ in KALCIJ

Magnezij in kalcij prispevata k normalnemu delovanju mišic.

Fe-Zn.png

ŽELEZO in CINK

Železo in cink prispevata k normalnim kognitivnim funkcijam.

Fe-B6.png

ŽELEZO in B6

Železo in B6 zmanjšujeta utrujenost in izčrpanost.

Fe-Cu-B6.png

ŽELEZO, BAKER in B6

Železo, baker in B6 pomagajo ohranjati zdrave lase, nohte in kožo.

Fe-Zn-B6.png

IRON, ZINC, B6

Železo, cink in B6 prispevajo k normalnemu delovanju imunskega sistema.

Naša misija pri Zivabowl

Uporabljamo ekološko pridelano hrano in če se le da, pridelano z regenerativnim kmetovanjem, da bi ohranjali zdravo in bogato prst – polno mikrobioma in mikrohranil. To vodi k hrani, ki je polna mikro in makrohranil, brez pesticidov (ki uničujejo naš mikrobiom črevesja). Zdrav mikrobiom črevesja je bistvenega pomena za prehranjeno, zdravo možgane in telo… za dolgotrajno visoko produktivnost, zdravje (brez kroničnih bolezni) in dober izgled.

1.) Na enak način, kot ostanki pesticidov uničujejo naš mikrobiom črevesja, uničujemo mikrobiom prsti z zlorabo nevrotoksičnih pesticidov v proizvodnji hrane… Zato je naša prst vsako leto bolj osiromašena, nekatere ocene pa kažejo, da imamo le še 60 letin za pridelovanje, če bomo nadaljevali tako.

2.) Še ena uničujoča praksa za našo dragocen prst in njeno vesolje mikroorganizmov, je oranje. Popolnoma smo zanemarili dejstvo, da so spet mikroorganizmi ključnega pomena, če želimo, da bo naša hrana hranilno bogata, tako da lahko razvijemo svoj polni potencial. Popolnoma smo zanemarili dejstvo, da zdrava tla polna mikroorganizmov zaklenejo tone in tone ogljikovega dioksida v zemljo, s čimer lahko bistveno omilimo naše probleme s podnebnimi spremembami – naše preživetje na tem planetu. Zato je naša misija ustvarjati izdelke z vse več sestavinami, ki izvirajo iz regenerativnega in ekološkega kmetovanja ter so lokalnega izvora, kolikor je le mogoče.

PODPORA IN OBNOVA NAŠEGA MIKROBIOMA ČREVESJA

90% “človekovega” DNK pravzaprav ni našega, ampak od našega mikrobioma. Če ne bi imeli mikrobioma, ki nam pomaga prebavljati, proizvajati 30 nevrotransmiterjev in vitaminov ter okrepiti naš imunski sistem … se ne bi mogli razviti, kot smo se. Naš mikrobiom vpliva na naš odziv imunskega sistema, naše hormone, naše hrepenenje po določeni hrani, naše razpoloženje in naše misli. Kljub temu ga uničujemo s hrano, polno pesticidov (ustvarjanje pandemije duševnih bolezni) in ga stradamo s hrano, ki nima vlaknin in drugih prebiotikov, tako da je prepuščen, da se hrani s sluznico našega črevesja, kar prispeva k sindromu prepustnega črevesa, ki povzroča še več vnetja in bolezni. To je uničujoče za naše zdravje in vitalnost. Zato je naša misija ponuditi samo izdelke, ki podpirajo naš mikrobiom in preprečujejo disbiozo.

MLADOSTNE ENERGIJE – Naše celice in naše telo potrebujejo energijo, da opravijo vse, kar morajo storiti, in se lahko regenerirajo. Več energije kot proizvedemo na celični ravni, boljši so vsi procesi v našem telesu. Počutimo se mlajše, izgledamo mlajše, ker se bolje regeneriramo, bolje se lahko borimo proti boleznim, smo bolj ustvarjalni, imamo energijo za rast in spremembe na bolje, imamo energijo za aktivnost in živimo življenje, vredno življenja. In spet hrana, ki jo jemo, igra veliko vlogo pri zdravju naših mitohondrijev. Zato je naša naloga ustvariti izdelke, ki podpira izgradnjo številčnejših, močnejših in bolj zdravih mitohondrijev – naših elektrarn za mladostno vitalnost in visoko produktivnost.

DOLGOTRAJNEGA ZDRAVJA – Najboljša novica je, da imamo moč v svojih rokah. Dejstvo je, da ne rabimo trpeti zaradi pospešenega staranja, sladkorne bolezni tipa 2, Alzheimerjeve bolezni (sladkorne bolezni tipa 3), debelosti, srčnih bolezni ali artritisa. To so vse bolezni, katerih razvoj lahko bistveno zaviramo  s svojim življenjskim slogom – in prehrana igra veliko vlogo pri tem. Ker je glavni vzrok za mnoge sodobne kronične bolezni kronično vnetje, ki ga večinoma povzroča nezdrava prehrana polna predelane in rafinirane hrane. Zato je naša naloga ponuditi izdelke, ki podpirajo naše dolgoročno zdravje.

Ko prevzamemo odgovornost za svoje dobro počutje in preprečimo bolezni, ki se jih da preprečiti, ni preobremenitve v zdravstvenem sistemu. Zdravstveni sistem lahko potem nameni več časa in denarja boleznim, ki jih nismo sposobni preprečiti.

Želim si posebnih popustov; Age-well receptov za produktivnost in visok nivo energije.