fbpx Skip to content

Zivabowl priprava

Vsebini mešanice za pripravo obroka primešamo 4 do 5 jušnih žlic poljubne tekočine. Najenostavneje se obrok pripravi z vodo, seveda pa lahko dodajamo tudi sok, mleko – navadno ali rastlinsko, jogurt – navaden, grški, sojin, lahko tudi sadni, ali pa morda kefir, izbire je veliko.

Naročite si svoj paket in poskusite vse 4 okuse. V paketu boste prejeli priročen obesek za ključe z zložljivo žličko, ki jo boste tako imeli vedno pri roki, ko vas pokliče lakota.

Počakajte eno (1) minuto in vaš obrok je pripravljen. Pri dodajanju izbrane tekočine upoštevamo, da se nato ustrezno poveča tudi hranilna vrednost obroka. Za topel obrok lahko mešanico pripravimo tudi s toplo tekočino, pazite pa, da ne bo vrela!

Če ste na poti, na izletu ali na plaži, si lahko Zivabowl pripravite enostavno kar v vrečki.

Sama si svoje Zivabowl obroke z okusom cimeta najraje pripravim s toplim rastlinskim mlekom, Zivabowl kakav pa je pregrešno dober s tremi žlicami sladke smetane. Naša družina najpogosteje posega po Zivabowl malina s kefirjem ali pa si privoščimo črni ribez z grškim jogurtom.

Čokoladni shake

Zivabowl kakav in cimet se lahko pripravi tudi v obliki shake-a. V tem primeru dodamo 1,5 dcl mleka (navadnega ali rastlinskega) in vse skupaj zmešamo v mešalniku! Pri tovrstnem obroku priporočam Zivabowl kakav v kombinaciji z lešnikovim in Zivabowl cimet v kombinaciji z riževim mlekom, razen seveda, če se povsem izogibate sladkorjem. Po potrebi lahko dodamo sladilo.

LCHF, KETO lučka

Zivabowl kakav in malina se lahko pripravita tudi v obliki LCHF oz. KETO lučke. V tem primeru dodamo 0,5 dcl sladke smetane (kakav) ali grškega jogurta (malina) ter sladila po potrebi. Vse skupaj zmešamo v mešalniku, prestavimo v modelček za lučke in zamrznemo!

Topel obrok

Zivabowl si lahko pripravimo tudi kot topel obrok, in sicer tako, da dodamo toplo tekočino. Pazimo le, da tekočina ne bo prevroča, saj se je doda le malo. Okusa Zivabowl kakav ali Zivabowl cimet sta pri tem receptu najboljša izbira.

Presna tortica

Zivabowl obroku lahko dodamo 1 do 2 žlici tekočine. Pridobljeno gosto maso potlačimo v modelčke in osnova za presno tortico je pripravljena.

Tablica

Če vas ne moti toplotna obdelava živil, lahko Zivabowl z okusom kakava ali cimeta spremenimo v brez-žitno tablico. Priprava je zelo enostavna: vsebini vrečke Zivabowl dodamo majhno žličko kokosove maščobe, premešamo, potisnemo v modelčke in pečemo 10 minut na 150°C. Nato pustimo, da se modelčki ohladijo, potem pa le še uživamo.

Granola

Ljubitelji granole lahko spečete tablice (recept zgoraj) in jih nato zdrobite v svojo najljubšo jed – granolo.

Pošljite nam slike in se pohvalite s svojimi sladkimi umetninami.

Želim si posebnih popustov; Age-well receptov za produktivnost in visok nivo energije.